Menu
Grootste vrijwilligersdag in het groen succesvol verlopen

Grootste vrijwilligersdag in het groen succesvol verlopen

Bijna 14.000 mensen hebben zaterdag 5 november gewerkt aan het behoud van natuur en het landschap, tijdens de vrijwilligersdag. Op 545 locaties in Nederland, ruim 20 meer dan in 2015, is gezaagd, gesnoeid en opgeruimd. Het wisselvallige weer heeft deelnemers er niet van weerhouden mee te doen aan de Natuurwerkdag. Werken in de natuur is geschikt voor jong en oud. En dat was te zien op de werklocaties, waar bijna overal kinderactiviteiten zijn georganiseerd waar veelvuldig gebruik van is gemaakt.

Vrijwilligers tijdens de vrijwillgersdag op 5 November

Bij de Natuur Groep Kockengen, die ging werken in polderreservaat Kockengen, werd de Natuurwerkdag geopend door Rob van Muilekom, statenlid en fractievoorzitter van de PvdA, en Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht. Ivo Brautigam: “Wij zijn ervan overtuigd dat een dagje buiten werken meer oplevert dan alleen een mooi onderhouden landschap. Onderzoek toont aan dat het welbevinden en welzijn van mensen door natuur en landschap, een mooie leefomgeving, wordt vergroot. Het is bovendien gezellig, lekker inspannend en je wordt er heerlijk rozig van. Eigenlijk zou iedereen als vrijwilliger aan de slag moeten.”

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Bron: www.landschaperfgoedutrecht.nl


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht