Menu
Financiële voucher ‘Beleef en bewonder’ voor groene buurtinitiatieven

Financiële voucher ‘Beleef en bewonder’ voor groene buurtinitiatieven

Werkt u als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in uw omgeving? Dan kunt u vanaf 21 augustus 2017 een voucher ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

voucherHet bedrag van de voucher moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. De vouchers worden gefinancierd met subsidie van de provincie Utrecht.

Beleef en bewonder

De provincie vindt het belangrijk dat burgers meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht.

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van de Groen aan de Buurt organisatie. Via de website www.groenaandebuurt.nl kunnen vanaf 21 augustus vouchers worden aangevraagd. Op deze site vindt u binnenkort meer informatie over de voorwaarden en de aanvraagprocedure. Als u nu al vragen heeft, dan kunt u een mail sturen naar servicepunt@groenaandebuurt.nl.

Groen aan de Buurt

Groen aan de Buurt is een programma dat in samenwerking wordt uitgevoerd door IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Groen aan de Buurt begeleidt gemeenten bij groene participatietrajecten, ondersteunt bewonersinitiatieven bij het realiseren van fysieke projecten en het bevordert de uitwisseling tussen initiatieven. Het programma wordt gefinancierd door de provincie Utrecht.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht