Menu
Ideeën voor een groener en aantrekkelijker Nieuwegein

Ideeën voor een groener en aantrekkelijker Nieuwegein

Groene bushokjes, een voedselbos, een waterklimparkour voor kinderen, een groen schoolplein met buitenleslokaal. Tijdens de ideeënavond van Groen aan de Buurt verzamelde een groep kinderen en volwassenen uit Nieuwegein tal van ideeën voor een aantrekkelijkere en groenere buurt.

De kinderen kwamen vanuit Basisschool Lukas Galecop. Ze kwamen met veel ideeën voor avontuurlijke natuurspeelplaatsen, zowel op het schoolplein als op andere locaties in Nieuwegein. Daarnaast was er veel aandacht voor vergroening van bijvoorbeeld het winkelcentrum en voortuinen. BSO De Egel heeft ook groene plannen: samen met de kinderen een mooi stukje natuur aanleggen met een moestuintje. Groen aan de Buurt wil initiatieven die uit de samenleving komen ruimte bieden en ondersteunen en bewonersinitiatieven verbinden aan de provinciale ambities.

Op dinsdag 21 november wordt er een tweede avond georganiseerd, waarbij de ideeën verder uitgewerkt worden. Ook inwoners die niet bij de eerste avond waren en een bijdrage willen leveren aan een groener en aantrekkelijker Nieuwegein zijn van harte welkom. De avond begint om 19:00 in de aula van Basisschool Lukas Galecop.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht