Menu
Startsein voor het Bijenlint in Eemnes

Startsein voor het Bijenlint in Eemnes

Op 28 mei gaven 60 schoolkinderen van de Hobbitstee het startsein voor het Bijenlint in Eemnes. Ze zaaiden een bloemenstrook in met de werkgroep ‘bijenlint Eemnes’.  

Er is het nodige werk aan vooraf gegaan. De leden van de werkgroep hebben heel wat uurtjes besteed aan het aanleggen van een mooi zaaibed. Het gras werd verwijderd, de grond werd vrijgemaakt van puin en opkomend onkruid. Op 28 mei was het dan eindelijk zover. De ijsheiligen waren voorbij, het biologische zaad was binnen, er lag een mooi zaaibed. Er kon gezaaid worden!

Wereldwijd, ook in Nederland, gaat het slecht met insecten zoals de honingbij, wilde bijen, vlinders en libellen. Bloemen en planten zijn belangrijk voor de voedselvoorziening van insecten. Geïnspireerd door Nederland Zoemt en gesteund door Groen aan de Buurt is de werkgroep ‘Bijenlint Eemnes’ ontstaan. “We willen ook in Eemnes een bijenlint realiseren, een aantrekkelijk bloemrijk lint van duurzame leefgebieden” aldus Dorien Walraven, een van de initiatiefnemers.

Over Groen aan de Buurt Eemnes

De initiatiefgroep Bijenlint Eemnes is ontstaan uit het project ‘Groen aan de Buurt’, een DOE-project van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Zij organiseren en begeleiden het Groen aan de Buurt-project in Eemnes samen met de gemeente Eemnes.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht