Menu
Wintergroen en Oostenrijkse bloemenpracht in Couwenhoven 61

Wintergroen en Oostenrijkse bloemenpracht in Couwenhoven 61

Hanging baskets brengen kleur en groen in de buurt

ZeistAfgelopen zaterdag hingen bewoners van Couwenhoven 61 samen tien hanging baskets met wintergroen op aan lantaarnpalen. Deze actie is het initiatief van een groepje enthousiaste bewoners dat kleur en groen terug wil brengen in de buurt.

Initiatiefnemer Michel hangt eerste hanging basket op met wintergroen.

Eerst afzien, dan genieten

Het koste een aantal vrijwilligers zaterdag bloed, zweet en tranen om de grote bakken te vullen en op te hangen. Maar dan heb je ook wat. De zondag erna konden de vrijwilligers en de andere buurtbewoners genieten van het resultaat tijdens de buurtborrel. De ‘paalmanager’ en aanjager van het initiatief vertelde op de goedbezochte borrel over de totstandkoming en achtergrond van het idee. De buurtbewoners waren enthousiast over het resultaat.

De bewoners gaan de bakken verzorgen. Zij zorgen voor het watergeven en het opnieuw inplanten. Voor nu zijn de bakken gevuld met wintergroen maar in de zomer wordt Couwenhoven 61 een heus Oostenrijks bloemenhof.  Met de gemeente is een overeenkomst gesloten waarin deze afspraken zijn vastgelegd.

Van idee naar resultaat in vier maanden

Op de bewonersavond ‘Groen aan de Buurt’ Zeist-West in juni brachten bewoners van Couwenhoven 61 het idee voor vergroening in. Nu vier maanden later hangen de hanging baskets. “Het is geweldig om te zien dat bewoners dit met zo veel enthousiasme en inzet voor elkaar hebben gekregen” aldus Charlotte Robben, projectleider Groen aan de Buurt voor Zeist-west.

Anderen projecten in Zeist-West

De hanging baskets is niet het enige project in Zeist-West. Bewoners zijn ook bezig met het vergroenen van de Montessorischool Grifensteijn, het maken van een zelfbeheertegel, het aanpakken van gevaarlijke exoten en het aanplanten van fruitbomen in het Griftbosje. Wil je meer weten over deze projecten? Kijk dan hier.

Groen aan de Buurt

Dit bewonersinitiatief is ontstaan uit het project ‘Groen aan de Buurt’, een DOE-project van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. IVN begeleidt het Groen aan de Buurt-project in Zeist samen met de gemeente.

 

 


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht