Menu
Record aantal mensen heeft zich ingezet tijdens de Natuurwerkdag

Record aantal mensen heeft zich ingezet tijdens de Natuurwerkdag

De Natuurwerkdag, die op 3 november plaatsvond, heeft een recordaantal deelnemers in beweging gebracht. In Utrecht kwamen ruim 1.100 mensen in actie. De Natuurwerkdag werd voor de 18de keer georganiseerd op bijna 500 locaties door heel Nederland. Op veel locaties werden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kon meedoen. In de provincie Utrecht coördineerde Landschap Erfgoed Utrecht ongeveer 50 locaties.

Fotograaf: Allard Willemse

Wilgenbrigade/bewonersgroep Zuyderzee deed mee in Bunschoten Spakenburg

Vanuit Groen aan de Buurt hebben de bewoners van de Zuiderzeekade meegedaan. Ze hebben de wilgenopslag verwijderen uit het aangrenzende natuurgebiedje Zuyderzee. Dit rietland is een belangrijke plek voor allerlei soorten vogels en vissen, en te veel wilgen maakt deze plek ongeschikt als leefgebied voor deze soorten. Bijkomend voordeel van het verwijderen van de wilgen voor de bewoners is dat het uitzicht op het water behouden blijft. Het was een groot succes!

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te zijn tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht