Menu
Zeven redenen om te investeren in een groene stad

Zeven redenen om te investeren in een groene stad

Groen in de stad is belangrijk, maar vaak een schaars goed. Groen in de stad verdwijnt bijvoorbeeld door het bouwen van nieuwe woningen, bedrijventerreinen, pleinen en het betegelen van tuinen. In de afgelopen jaren hebben veel gemeenten bezuinigd op gemeentelijk groen. Voor klimaatbestendigheid van de stad en de leefbaarheid voor de bewoners is groen in de stad heel belangrijk. Wageningen Environmental Research betoogt dat wanneer het groen als multifunctionele oplossing wordt ingezet het een investering is die zich op vele fronten terugverdient.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 publiceerde het Wageningen Environmental Research een longread van zeven redenen om te investeren in een groene stad. Hieronder een kort overzicht van de zeven redenen:

  1. Groen vermindert de kans op wateroverlast
  2. Groen verkoelt de stad in de zomer
  3. Groen draagt bij aan een betere gezondheid en een hoger welzijn
  4. Groen draagt bij aan sociale cohesie
  5. Groen trekt bedrijven
  6. Groen zorgt voor biodiversiteit
  7. Groen verhoogt de waarde van huizen en kantoren

Lees het volledige bericht hier.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht