Menu
Idee voor een groen buurtproject?

Idee voor een groen buurtproject?

Aankomende maandag 11 februari gaat de voucherregeling Beleef en Bewonder! open. Wil je graag je buurt vergroenen, maar weet je nog niet precies hoe? Of heb je al een idee, maar heb je behoefte om dit nog beter te maken? Hieronder een aantal voorbeelden voor een leuk project. Bekijk vooral ook even onze uitgebreide ideeënpagina voor inspiratie!

Zo kan je bijvoorbeeld een Bloemenweide aanleggen. Bloemrijke graslanden bieden een leefgebied voor allerlei insecten, vogels en zoogdieren. Een bloemenweide kun je realiseren op vrijwel iedere grondsoort, zolang deze maar niet te nat of te voedselrijk is. Bekijk de factsheet over de aanleg en het beheer van een bloemenweide.

Een groen initiatief hoeft niet altijd groot van opzet te zijn. Als bewoner kunt u ook op een kleinschalige manier al bijdragen aan de vergroening van uw eigen buurt. Bijvoorbeeld door een geveltuin aan te leggen of zelf een boomspiegel in te planten. In deze factsheet geven we hier meer uitleg over.

Woon je in een buurt met jonge kinderen? Dan is het wellicht leuk om een natuurspeelplaats of groen schoolplein aan te leggen. Een natuurspeelplaats is geen standaard speeltuin, maar een plek waar kinderen spelenderwijs in aanraking komen met de natuur. Door de aanwezigheid van meer natuur draagt een natuurspeelplaats ook bij aan het groene karakter van een wijk of dorp. Soms liggen de natuurspeelplaatsen ook in een natuur- of recreatiegebied. In deze factsheet een plan van aanpak en ervaringen.

 

 

 

 

 


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht