Menu
Nieuw keurmerk voor ecologisch bermbeheer

Nieuw keurmerk voor ecologisch bermbeheer

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur brengt medio 2019 een nieuw keurmerk uit voor ecologisch bermbeheer. Sinds 7 maart 2019 zijn de voorgenomen eisen van de ‘Kleurkeur’ bekend. Daarmee kunnen opdrachtgevers en aannemers zich voorbereiden op een nieuwe standaard voor ecologisch bermbeheer.

Bermen maken een aanzienlijk deel uit van het Nederlands landoppervlak. Sommige soorten zijn afhankelijk van een goed natuurvriendelijk beheer en komen zelfs in Nederland alleen maar voor in wegbermen. Ook voor algemene bijen, vlinders en andere natuurwaarden vormen bermen een belangrijke schakel. Daarom genoeg redenen voor ecologisch beheer van bermen. Wat dit omvat wordt vastgelegd in het nieuwe keurmerk.

Lees het volledige artikel hier.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht