Menu
Utrecht erkent als bijvriendelijke gemeente

Utrecht erkent als bijvriendelijke gemeente

Utrecht is door Nederland Zoemt erkent als  ‘bijvriendelijke gemeente’

Sinds kort mag Utrecht zich ‘bijvriendelijke gemeente’ noemen. Een bordje met deze titel wordt binnenkort onthuld in het Griftpark. Dit is het startsein voor een campagne in Utrecht waarmee aandacht wordt gevraagd voor de wilde bij.

Wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) verzocht burgemeester en wethouders vorig jaar om aansluiting te zoeken bij Nederland Zoemt; een project van verschillende natuur- en milieuorganisaties. Het doel is het vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Utrechtse inzet voor de wilde bij is nu officieel erkend door Nederland Zoemt.

Lees het volledige artikel hier.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht