Menu
Nieuwe schapenroute op landgoed Heidestein

Nieuwe schapenroute op landgoed Heidestein

Eind 2018 is er een leuke en leerzame kinderroute aangelegd op landgoed Heidestein. Omdat er altijd wel iets nieuws te leren is, vind je vanaf nu om de drie maanden een nieuwe set vragen op de schapenborden. Tijdens deze Schapenroute wordt je natuurkennis op de proef gesteld. Kom jij naar landgoed Heidestein om de nieuwe Schapenroute te ontdekken?

Elk seizoen een ander thema

Elk seizoen zal de route een ander thema behandelen. Zo kom je vanaf juni alles te weten over de zomer en herfst op landgoed Heidestein. Vanaf september leer je op de route waarom je dieren niet altijd zelf zult zien en in december gaat de route over de overgang van de winter naar de lente. Vanaf maart kun je de lammetjesroute lopen.

De kinderroute van 1,2 kilometer start bij de ingang van Schaapskooi Heidestein en kan ook gelopen worden als de kooi gesloten is. De koppen van de Schapen wijzen je de weg!

Kijk hier voor meer informatie over de route.

Nieuwe routes met behulp van de Voucherregeling Beleef en Bewonder!

Het vernieuwen van de route is gerealiseerd door de Voucherregeling Beleef en Bewonder!, gesubsidieerd door de provincie Utrecht. Beleef en Bewonder! stimuleerde de realisatie en past uitstekend bij het ontwikkelen van nieuwe kinderroutes. Zo worden kinderen betrokken bij alles wat groeit en bloeit op Landgoed Heidestein.

 

 


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht