Menu
Leerlingen planten walnotenbomen op de Noorder Eng te Soest

Leerlingen planten walnotenbomen op de Noorder Eng te Soest

Als de bladeren vallen en de dagen korter worden, breekt de juiste tijd aan om bomen te planten. In het kader van het project Groen aan de Buurt, werden op woensdagochtend 27 november 2019 om 10.30 uur drie notenbomen geplant op de Soester Noorder Eng. Er werden drie verschillende rassen geplant (er zijn er meer dan 200). Dit werd gedaan door kleuters van de Prins Willem Alexanderschool uit de buurt. Zij werden begeleid door Scholieren uit 4 havo van het Soester Griftland College die het vak aardrijkskunde volgen. En wethouder Aukje Treep hielp samen met buurtbewoners ook een handje mee.  Enkele buurtvrijwilligers zorgden voor extra ondersteuning daar waar nodig.

  

Korte samenvatting project Groen aan de Buurt: buurtbewoners rond de Noorder Eng maken met elkaar en met behulp van de gemeente hun eigen buurt groener en daardoor aangenamer om te wonen. Dankzij de notenbomen staan er straks drie prachtige bomen in de buurt, waar je over een aantal jaren ook nog noten van kunt eten. Groen aan de Buurt is een programma van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. In Soest zijn betrokken: buurtbewoners rondom de Noorder Eng, gemeente Soest, Stichting Vrienden Soester Eng en Waterschap Vallei en Veluwe.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht