Menu
Expositie Groen aan de Buurt

Expositie Groen aan de Buurt

Heggen, hangende manden, bijenlinten, schoolpleinen, wilgenbrigades, vlinder- en bijentuinen en bloemenweides.  Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt iets mee te doen om buurten leefbaarder en groener te maken. En het bevordert ook nog eens de onderlinge burencontacten. Tot 2 april 2020 is tijdens kantooruren een tentoonstelling te zien in het Huis van de Provincie Utrecht met verschillende projecten van Groen aan de Buurt

Steeds meer mensen willen aan de slag met de natuur in hun eigen omgeving. Het programma stimuleert deze groene bewonersinitiatieven, waarbij de buurt participeert. Daarmee gaat het niet alleen om mooier groen, maar ook om meer biodiversiteit, een beter klimaat en gezelligheid onder elkaar. Daarnaast is er een kennisnetwerk, waarbij de bewonersinitiatieven van elkaar kunnen leren of ideeën opdoen en er ook kennisuitwisseling is tussen overheden. In de tentoonstelling zijn mooie voorbeelden van verschillende initiatieven te zien.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht