Menu
Bloeiend Nieuwegein!

Bloeiend Nieuwegein!

De groenstrook bij de Margrietschool in Batau-zuid verandert in een wilde bloemen weide!

Het burgerinitiatief Bloeiend Nieuwegein van Josien van Harten heeft als doel verhoging van biodiversiteit ofwel ‘Maak plaats voor wilde bloemen’ en hierbij betrekken van jeugd en buurt. In Nieuwegein wordt in samenwerking met Groen Doet Goed en de gemeente de eerste bloemenweide op 6 mei realiteit. De wilde bloemen weide biedt les materiaal voor de leerlingen, direct naast de Margrietschool Zuid: welke bloemen groeien er, is er verschil tussen de bloemen in zon en schaduw? De gemeente neemt deze strook op in het onderhoud programma.

In deze tijd van maatregelen krijgen kinderen van de Margrietschool de Doe-kaart ‘bloemen voor de bijen’ aangeboden om thuis de hoogste zonnebloem te laten groeien.

Wil jij ook plaats maken voor wilde bloemen bij school of in je buurt, super! Neem contact met mij op via josien@bloeiendnieuwegein.nl en we gaan aan de slag.

Bloeiend Nieuwegein wordt mogelijk door subsidie van Groen aan de buurt – www.groenaandebuurt.nl; educatieve invulling in samenwerking met Groen doet Goed, subsidie vanuit de provincie Utrecht www.ivn.nl/groen-doet-goed/nieuwegein en bijdrage van wijknetwerk Batau-Zuid. Met advies van KNHM – www.knhm.nl.

www.bloeiendnieuwegein.nl


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht