Menu
Themabijeenkomst Klimaatadaptatie 22 april

Themabijeenkomst Klimaatadaptatie 22 april

Op 22 april (13:30-14:30) organiseren we alweer de achtste themabijeenkomst van Groen aan de Buurt. Tijdens de vorige bijeenkomst besloten we samen met deelnemers dat we graag het onderwerp klimaatadaptatie bespreken. Tijdens deze online bijeenkomst bespreken we daarom hoe je via bewoners(initiatieven) geschikte locaties kunt vinden voor klimaatadaptieve maatregelen. Welke kansen liggen er om bewoners(initiatieven) actief te betrekken bij uitdagingen rondom klimaatadaptatie?

Klimaatverandering krijgt een steeds groter effect op onze leefomgeving en ons werk. Overheden zijn bezig met de opstelling van de RASsen en bij de uitvoeringsprogramma’s wordt participatie van bewoners belangrijk. Bewoners kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij het klimaatadaptief maken van hun woonomgeving. Zo kunnen ze zelf maatregelen nemen, maar ook locaties aandragen waar maatregelen mogelijk zijn.

Tijdens de digitale bijeenkomst op 22 april bespreken we met Tom Overgaauw van HDSR, Aukje Ypma van De Gezonde Stad, Ivon Vrolijk van Klimaatneutraal IJsselstein en Jeannine van Bree van de NMU, hoe zij bewoners betrekken bij acties en maatregelen voor klimaatadaptatie. We gaan het hebben over klimaat- en bomencampagnes, klimaatadaptieve projecten van een bewonersinitiatief en het inzetten van klimaatambassadeurs in de gemeente. Daarbij is er ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Aanmelden

U kunt zich al aanmelden voor deze themabijeenkomst. U ontvangt dan voorafgaand aan de bijeenkomst van ons een link om deel te nemen.

Graag tot ziens op 22 april!


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht