Menu
Webinar ‘Zo Zoemt jouw Gemeente; van papier naar beleid’ op 25 maart

Webinar ‘Zo Zoemt jouw Gemeente; van papier naar beleid’ op 25 maart

Wil jouw gemeente graag bijvriendelijk worden, maar blijkt het in de praktijk lastig te beginnen?

Nederland Zoemt biedt op 25 maart inspiratie met de webinar ‘Zo zoemt jouw Gemeente; van papier naar uitvoering’. Kennis en geslaagde voorbeelden worden gedeeld om ook in jouw gemeente aan de slag te gaan. Dit webinar is vooral bedoeld voor gemeentemedewerkers die werken aan het tot uitvoering brengen van bijvriendelijk beleid.

Programma

  • Nederland Zoemt; wat doen we en voor wie zijn we er?
  • Een bijenlandschap is een fysiek netwerk van voedsel- en nestgelegenheden. Maar om een ecologisch netwerk te creëren is een sociaal netwerk nodig. Hannie Korthof vertelt hoe ze dit met Groene Cirkels Bijenlandschap aanpakken. 

  • De gemeente Voorschoten deelt praktische handvatten hoe een bijenlandschap van beleid naar praktijk te brengen.

  • De gemeente Zoetermeer, in 2018 de eerste bijvriendelijkste gemeente, vertelt hoe ze aan de slag zijn gegaan om bloemrijke bermen te veranderen in bijvriendelijke bermen.

  • Gemeente Utrecht, bijvriendelijkste gemeente van 2020, laat zien hoe ze ook hun inwoners betrekken bij de bijvriendelijke initiatieven en acties. 

Datum en tijd

Donderdag 25 maart: 9.30-10.45u (u kunt inloggen vanaf 9.15u)

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar op 25 maart kan tot uiterlijk 23 maart 17.00u via https://www.ivn.nl/nederland-zoemt/webinar-zo-zoemt-jouw-gemeente-van-papier-naar-uitvoering


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht