Menu
Klompenpaden zijn populairder dan ooit

Klompenpaden zijn populairder dan ooit

In de afgelopen maanden hebben we met z’n allen meer dan ooit de vrijheid en ontspanning van een frisse wandeling in de buitenlucht opgezocht. En dat is terug te zien aan de explosief gestegen populariteit van de Klompenpaden-wandelroutes. Dat blijkt uit het nieuwste jaarbericht Klompenpaden.

Verdriedubbeling

Op de meeste Klompenpad-routes was het in 2020 drukker dan ooit. Drie keer zo veel mensen bezochten de website, downloadden een routekaart of gebruikten de Klompenpad-app. En al die mensen trokken er ook daadwerkelijk op uit. Fantastisch nieuws natuurlijk!

“Wauw! Ik woon hier ongeveer 10 kilometer vandaan en heb nooit geweten wat een schitterende omgeving hier verscholen lag”
 
Reactie wandelaar in gastenboek van www.klompenpaden.nl

Keerzijde
Maar de toegenomen populariteit van de Klompenpaden heeft natuurlijk ook een keerzijde. Wordt het niet te druk in kwetsbare gebieden?  Vrijwilligers van LEU moesten alles uit de kast halen om de drukte in goede banen te leiden: door stukken – tijdelijk – af te zetten of om te leiden. Ook voor het beheer en onderhoud moest een tandje bij geschakeld worden. Meer wandelaars betekent meer onderhoud.

Dank aan de vrijwilligers en grondeigenaren
Zonder vrijwilligers en de grondeigenaren was dit allemaal niet mogelijk geweest. In dit licht is het een wonder dat er zelfs middenin de corona-pandemie twee nieuwe paden zijn gerealiseerd;  het Klompenpad XL, het Termatenpad en maar liefst 4 Klompenpaden KIDS!

Bezoek ook de Klompenpaden website!


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht