Menu
Bereken je tuinlabel!

Bereken je tuinlabel!

Met de nieuwe tool op klimaatklaar.nl kan je een tuinlabel berekenen voor jouw tuin. Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel, alleen dan voor je tuin. In een paar minuten krijg je inzicht in hoe je tuin erbij staat en waar nog klimaatadaptieve kansen liggen.

Belang klimaatadaptieve tuin

Steeds vaker krijgen we te maken met hevige regenbuien, langere periodes van droogte en meer hittegolven. Met kleine aanpassingen kunnen we de gevolgen van deze weersextremen verminderen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit de tuin en vervang dit voor gazon of planten. Hierdoor kan regenwater makkelijker in de bodem zakken en voorkom je wateroverlast in je eigen tuin. Ook zorgen minder tegels voor een koelere tuin en dus een aangenamere plek in de zomer. Daarnaast is een groene tuin ook erg goed voor de biodiversiteit; vogels, bijen, vlinders en egels krijgen meer ruimte.

Tips en maatregelen voor jouw tuin

Hoe goed is jouw tuin bestand tegen hevige neerslag? Warmt het erg op in de zomer? En is je tuin aantrekkelijk voor vogels, bijen en egels? Op klimaatklaar.nl vind je allerlei tips en maatregelen om aan de slag te gaan in je tuin, of zelfs balkon. De website geeft informatie over de verschillende maatregelen, zoals gemiddelde kosten en moeilijkheidsgraad en praktische tips voor de uitvoering.

Winactie!

Na het bepalen van je label kan je deze op de kaart zetten en vergelijken met anderen in jouw buurt of regio. Bereken hem nu en maak kans op de Nationale Tuinbon van €25,-. Elke 25e deelnemer wint! Deze actie geldt tot en met 31 mei.

Doe je mee?


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht