Menu
Tweede editie NK tegelwippen is van start gegaan

Tweede editie NK tegelwippen is van start gegaan

Tegels er uit, groen er in! Dat is het doel van het NK tegelwippen, een nationale wedstrijd die dinsdag 30 maart voor de tweede keer is begonnen. In de wedstrijd worden gemeentes door heel Nederland uitgedaagd om zo veel mogelijk tegels te wippen, met als doel om vergroening te stimuleren. De gemeente die relatief (tegels per 1000 inwoners) de meeste tegels wipt, wint een gouden tegel. Iedereen kan meedoen: denk aan de aanleg van (gevel)tuinen door particulieren, maar ook gemeenten of scholen die hun terrein willen vergroenen.

Het NK tegelwippen zorgt op deze manier voor een ludieke oplossing voor een serieus probleem. Te veel bestrating heeft negatieve effecten op het leefklimaat in een stad. Vergroening geeft afkoeling op hete dagen, voorkomt wateroverlast bij extreme regenval en stimuleert de biodiversiteit. Uiteraard doet de gemeente Utrecht ook mee! Het doel is om minstens 10.000 tegels te wippen, help je mee? Ga voor inspiratie, de spelregels en natuurlijk de tussenstand naar https://nk-tegelwippen.nl/. Meedoen kan tot en met 30 september.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht