Menu
Groen aan de Buurt project in Wilnis krijgt kleur

Groen aan de Buurt project in Wilnis krijgt kleur

Buren aan de Pastoor Kannelaan en het Timotheegras in Wilnis hebben de handen ineen geslagen voor een groenere en aantrekkelijkere leefomgeving. Om de buurt mooier en groener maken en hebben de initiatiefnemers twee bloemenweiden aangelegd. Deze zijn op woensdagmiddag 16 juni officieel geopend. Een bloemenweide is een bloemrijk grasland waarin diverse grassen, bloemen en kruiden voorkomen. Bloemrijke graslanden bieden een leefgebied voor allerlei insecten, vogels en zoogdieren.

Buurtbewoner Sandra Redeker vertelt: ‘’Beide bloemenveldjes aan de Pastoor Kannelaan en Timotheegras zijn in april ingezaaid en door het afwisselende weer van afgelopen weken gaat de groei voorspoedig. We zien dat er onder andere Boterbloemen, Paardebloemen, Kale Jonker, Dovenetel, Slaapmutsje, Bijenvoer, Kaardebol, Karmozijnbes, Margriet en Vingerhoedskruid opkomen.’’ Naast het creëren en onderhouden van bloemenweiden wordt er hard gewerkt aan boomstam -banken, -krukjes en insectenhotels.

Oproep voor vulmateriaal insectenhotels en hulp bij het zagen van de bankjes
Wil jij een bijdrage leveren aan dit initiatief? De bewoners zijn nog op zoek naar vulmateriaal voor insectenhotels. Denk hierbij aan stukken hardhout als kastanje, eik of acacia, bakstenen met gaatjes, dennenappels en bamboestokjes. Verder vragen zij of iemand voor hen met een motorzaag van de vier boomstammen, gelegen bij Timotheegras, twee bankjes en een aantal krukjes wil zagen. Neem voor het aanbieden van bouwmateriaal of zaaghulp contact op met Sandra Redeker via s.redeker@kpnplanet.nl of met Sandra Beers via sandrabeers@hotmail.com.

Groen aan de Buurt
Groen aan de Buurt organiseert en begeleidt in samenwerking met de gemeente het Groen aan de Buurt-traject in De Ronde Venen. Dit project in Wilnis is één van de buurtaanpakken in De Ronde Venen. Meer informatie over de buurtaanpakken in De Ronde Venen vind je hier.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht