Menu
Project Groen aan de Buurt van start in Lopik

Project Groen aan de Buurt van start in Lopik

Ideeën genoeg om De Akker en Het Veld groener te maken!

Om ideeën op te doen voor het vergroenen van de buurten De Akker en het Veld in Lopik, maakten veertien inwoners op woensdagavond 30 juni een rondje door de wijk. De bewoners gaan samen met de gemeente Lopik en woningcorporatie De Woningraat aan de slag met het project Groen aan de Buurt.

Zes vrouwen uit de wijk, die optreden als ambassadeurs voor het project, kwamen al eerder in actie. Zij hadden al langer de wens om hun buurt groener en aantrekkelijker te maken. Om het project te laten slagen, vroegen de ambassadeurs woensdag aan inwoners om met hen mee te lopen om later samen aan de slag te gaan met het groener maken van hun buurt.

Fijnere omgeving
Het plezier spatte er woensdagavond vanaf; buurtgenoten liepen mee om te kijken naar plekken waar grijs ruimte kan maken voor groen. Zo zagen ze bijvoorbeeld de stenen binnenpleintjes in de wijk, die in de zomer veel hitte geven. De inwoners willen meer kleur in hun wijk en daarmee ontmoetingsplekken creëren in een fijnere, groenere omgeving. De bewoners willen ook graag op hun kinderen overbrengen dat groen belangrijk is.

Uitwerkavond op maandag 12 juli

Over de ideeën die zijn opgedaan op 30 juni, vond op 12 juli om 19:30 bij de voormalige peuterspeelzaal aan De Akker 41 een bewonersavond plaats. Tijdens deze avond werden de ideeën verder uitgewerkt. Bij deze avond waren ook de projectleider van Groen aan de Buurt en medewerkers van de gemeente en woningcorporatie aanwezig om vragen te beantwoorden.

Over Groen aan de Buurt
Groen aan de Buurt is een project van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Deze organisaties zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. De organisaties ondersteunen mensen in de provincie Utrecht via begeleiding bij de realisatie van bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig en bestaat uit een participatieve buurtaanpak, een voucherregeling en verbinding via het kennisnetwerk.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op: www.groenaandebuurt.nl


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht