Menu
Oostbroeklezing: de grutto, koning der weidevogels

Oostbroeklezing: de grutto, koning der weidevogels

Over de grutto is de laatste jaren veel geschreven. Door zijn prachtige verschijning en opvallende levenswijze wordt hij niet voor niets ‘koning der weidevogels’ genoemd. Maar het aantal van deze koning van het platteland gaat in rap tempo achteruit. Het moet toch mogelijk zijn de achteruitgang van de Grutto een halt toe te roepen. In deze lezing van Astrid Kant, komt de grutto in al zijn facetten aan bod; de trek, de broedgedrag, de kuikens en natuurlijk de bescherming.

Astrid Kant is weidevogelbeschermster in hart en nieren. Al vele jaren fotografeert zij in het voorjaar vanuit een schuilhut het geheime leven van de weidevogels. Haar vele unieke foto’s vertellen eigenlijk al het verhaal. Eind 2021 verscheen haar boek ‘Grutto’, dat ze samen schreef met Otto Plantema.

Deze Oostbroeklezing vindt plaats via een livestream op 22 februari 2022, van 19:30 tot 21:00 uur. Schrijf je nu hier in!

De Oostbroeklezingen
De Oostbroeklezingen zijn een gezamenlijk initiatief van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Groei en Bloei Utrecht. Elke maand is er een andere lezing.


Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht