Menu
Geef je nu op voor inspiratiesessies over crowdfunding!

Geef je nu op voor inspiratiesessies over crowdfunding!

Wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? Heb je zin om echt aan de slag te gaan met dit groene idee, maar heb je hiervoor nog helpende handen, materialen of geld nodig? Ben je enthousiast, maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

Om je te helpen met al deze vragen wordt er een reeks van twee workshops georganiseerd. Op woensdag 28 september 2022 is het thema ‘Verhaal + Netwerk’ en op 5 oktober 2022 is het thema ‘Crowdfunding’. Wij vertellen je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met je groene idee en hier mensen, materialen en/of geld voor te werven. We gaan samen aan de slag, geven concrete tips en vertellen veel over succesvoorbeelden van andere groene initiatieven.

Met een crowdfundingcampagne zamel je lokaal geld in en zorg je tegelijkertijd voor meer bekendheid van je initiatief. We gaan in op vragen als: Waarom is crowdfunding een leuke en geschikte manier om jouw groene initiatief te financieren? Welke stappen moet je zetten? Hoeveel tijd kost het voorbereiden en uitvoeren van een campagne? Ook vertellen we hoe Provincie Noord-Brabant, KIEM Utrecht en de provincie Gelderland groene initiatieven stimuleert door middel van onder andere een eventuele financiële bijdrage. Uiteraard is er genoeg tijd om zelf vragen te stellen. Zo krijg je nóg meer zin om zelf aan de slag te gaan om jouw provincie te vergroenen!

Kort voor de sessie ontvang je vanuit ons een mail met aanvullende informatie over de inspiratiesessie en een link naar de online omgeving. Opgeven kan via dit formulier.

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht