Menu
19 oktober: Online training ‘Guerrilla Gardening’

19 oktober: Online training ‘Guerrilla Gardening’

Inspiratie om jouw omgeving samen met anderen om te toveren tot een groene en klimaatbestendige oase!

In jouw buurt kan zoveel meer dan je denkt om de biodiversiteit een boost te geven, de stad te verkoelen met groen, regenwater beter op te slaan en bij te dragen aan een gezonde buurt.
Tijdens de training ‘guerrilla gardening’ delen we zóveel inspiratie dat je na afloop staat te springen om met schep en plantjes samen met anderen jouw buurt in te trekken!

De training wordt gegeven door Cerian (aka Jenny) van Gestel, een van de leden van het strijdlustige team guerrilla gardeners. We maken er een interactieve training van. De eerste helft vertelt Jenny over Guerrilla Gardening, wat het is en waarom groen in de buurt zo belangrijk is. En ze deelt heel veel inspirerende voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. De tweede helft ga je zelf aan de slag! Wat zijn de kansen voor jouw eigen buurt of gemeente? Waar zouden er tegels wegkunnen, waar zou je biodiversiteit kunnen toevoegen? Je gaat een visualisatie maken van jouw straat, buurt of een plek in jouw woonplaats. En je krijgt tips hoe je jouw idee verder kunt brengen.

Praktische informatie
Datum: woensdag 19 oktober
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Voor: klimaatambassadeurs, groepen en vrijwilligers die lokaal actief zijn op het gebied van klimaatadaptatie, vergroening en verduurzaming
Locatie: Online (na aanmelden ontvang je enkele dagen voor de training een link)

Aanmelden: via deze link.

 

Wil jij helpen de training onder de aandacht te brengen bij anderen in jouw netwerk, gemeente of omgeving? Graag! Dan kun je dit nieuwsbericht gebruiken.


Organisatie: Natuur en Milieufederatie Utrecht

Adres: Online (na aanmelden ontvang je enkele dagen voor de training een link)

Tijd: 19:30 - 21:00

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht