Menu
29 november – Inspiratiewebinar over het belang biologische bloembollen in de openbare ruimte

29 november – Inspiratiewebinar over het belang biologische bloembollen in de openbare ruimte

Webinar voor gemeenteraadsleden en andere geïnteresseerden over het belang van biologische bloembollen in de openbare ruimte.

De organisaties achter het Manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’ vinden het van belang om gemeenteraadsleden te blijven voeden over actuele onderwerpen die betrekking hebben op de vergroening van de leefomgeving. Op 29 november wordt aandacht besteed aan ‘Biologische bloembollen in de openbare ruimte’.

Wat kunt u verwachten?
In 1 uur tijd praten we u bij over wat de meerwaarde van biologische bloembollen is t.o.v. de gangbaar gekweekte bollen. Bij de kweek van biologische bloembollen wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van chemische middelen en kunstmest. Dit is goed voor de biodiversiteit boven en in de grond, zo herstelt het bodemleven zich.

Programma

16.00 uur Welkom door Frank Naber, voorzitter van Groei & Bloei;
16.10 uur Inleiding door Mirjam Weisscher van Velt over het belang van biologische bloembollen in de openbare ruimte;
16.20 uur John Huiberts over het productieproces en de vele voordelen die de biologische productie heeft ten opzichte van de gangbare teelten. Ook gaat hij in op zijn motivatie van destijds om over te stappen naar de biologische teelt en wat het hem als ondernemer heeft opgeleverd;
16.40 uur Gerdie Jans Rat adviseur Participatie & Leefbaarheid van Woningstichting Charlotte van Beuningen. Samen met wijkbewoners, kinderen van een basisschool en de Woon OmgevingsPloeg werden op 13 oktober 2022 biologische bloembollen in Vught geplant. Ze deelt haar ervaringen;
16.55 uur Afronden.

 

Aanmelden kan via deze link.


Adres: Online

Tijd: 16:00 - 17:00

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht