Menu
Bewonersavond Heuvelrugtuinen – water in de tuin

Bewonersavond Heuvelrugtuinen – water in de tuin

Woon je in de gemeente Baarn, Zeist, Rhenen, Veenendaal of Utrechtse Heuvelrug? En heb je (toegang tot) een tuin? Bofkont! Dan kun je namelijk onderdeel worden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En wel door een Heuvelrugtuin aan te leggen. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen en er wordt gifvrij getuinierd. De tuin biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je. En er komen leuke online bijeenkomsten aan, de tweede is op 29 oktober!

De aankomende tijd organiseren wij meerdere online bijeenkomsten over de verschillende onderdelen van de checklist Heuvelrugtuinen. Hieronder een overzicht:

  • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug; ligging en bodem (woensdag 23 september)
  • Het belang van een goede waterhuishouding (donderdag 29 oktober, aanmelden)
  • Insecten en dieren (woensdag 25 november, aanmelden)
  • Gifvrij tuinieren (eind februari/begin maart 2021)
  • Inheemse planten (maart/april 2021)

Programma 29 oktober

We beginnen bij de waterhuishouding op de Heuvelrug. Hoe zit die globaal in elkaar? Wat zijn de gevolgen van een teveel of een tekort aan water? Daar weet Arnoud Keizer van Waterschap Vallei en Veluwe alles van. Hij zal ook vertellen wat het waterschap zoal doet om de boel in balans te houden. En welke hulp hij daarbij kan gebruiken van de Heuvelrugtuinier!

De meest praktische en natuurlijk ook de mooiste oplossing bedenken om het regenwater optimaal te benutten voor de tuin: dat is het dagelijks werk van regenwateradviseur Lanny Olie. Zij laat je inspirerende voorbeelden zien over wat er allemaal mogelijk is. Regentonnen, goten, vijvers… het komt allemaal aan de orde. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!

De avond wordt geopend door Jannelies Vissers, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Baarn.


Organisatie: Heuvelrugtuinen

Adres: Online

Tijd: 20.00-21.30 uur

Aanmelden is verplicht en kan via https://spits-online.nu/platform/0q1KHx6ZGl6pRPT1uin1

Ga naar de website

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht