Menu
Bijzondere Buitendag op landgoed De Boom – 15 juli 2022

Bijzondere Buitendag op landgoed De Boom – 15 juli 2022

Er staat weer een mooie Bijzondere Buitendag op de agenda! En wel op vrijdag 15 juli aanstaande. Tijdens deze dag gaan we op landgoed De Boom bij Leusden aan de slag voor de biodiversiteit. We pakken de Amerikaanse vogelkers aan. Doe je mee?

Wat gaan we doen?
Amerikaanse vogelkers is een invasieve exoot die in de 17e eeuw vanuit Amerika overkwam als sierboom in Nederland. De plant verdringt andere belangrijke inheemse soorten en moet worden bestreden. Omdat de plant zich zo succesvol kan vermenigvuldigen, wordt het ook wel bospest genoemd. Amerikaanse vogelkers schiet razendsnel uit de grond, verdringt en laat open vegetaties, die belangrijk zijn voor de biodiversiteit, in een rap tempo dichtgroeien. Andere vegetaties krijgen geen kans meer. Dit komt de biodiversiteit niet ten goede.

Tijdens de Bijzondere Buitendag gaan we met zagen de Amerikaanse vogelkers verwijderen zodat het bos weer de kans krijgt om zich goed te ontwikkelen. Alle insecten en grote dieren die wonen op het landgoed zullen je dankbaar zijn!

Praktische informatie:

  • Adres: landgoed De Boom in Leusden, de verzamelplek maken we vooraf per mail bekend
  • Verzamelen 9:30 uur, stoppen ca. 15:30 uur
  • Werkbegeleiders zijn aanwezig om te helpen
  • Zelf lunch meenemen

Na aanmelding ontvang je vooraf per mail uitgebreide informatie. Meld je hier aan voor de Bijzondere Buitendag.

Over landgoed De Boom
Landgoed De Boom is een afwisselend en mooi bewaard gebleven landgoed tussen Leusden en Woudenberg. De boerderijen en huizen op het landgoed zijn herkenbaar aan de blauwe luiken. In dit gevarieerde landschap met bloemrijke graslanden en kleinschalige begroeiing, voelen ree, das, boerenzwaluw, steenuil en ijsvogel zich thuis.


Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht

Adres: Landgoed De Boom in Leusden, de verzamelplek maken we vooraf per mail bekend

Tijd: 9:30-15:30 uur

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht