Menu
Fête de la Nature inspiratiesessies: 29 juni

Fête de la Nature inspiratiesessies: 29 juni

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 viert IVN Natuureducatie Fête de la Nature. Het grootste grassrootsfestival van Nederland. In het hele land worden er diverse kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. Denk aan een muziekoptreden in de buitenlucht, yoga in de duinen, een speurtocht door het bos, of een duurzame BBQ bij jou in het park. Alles kan! In 2021 vierden meer dan 5000 mensen de natuur op 184 verschillende natuurfeestjes. In 2022 gaan we voor 300 natuurfeestjes en 10.000 bezoekers. Doe je mee?

Wat is Fête de la Nature?

Fête is een grassroots natuurfestival: iedereen kan een activiteit organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Zo betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Ik wil zelf graag een natuurfeestje geven. Wat kan ik organiseren?

Van alles! Van een wandeltocht met natuurverhalen tot salades maken van wilde kruiden en van concerten in de wijktuin tot kinderyoga in de duinen. Bedenk: Fête de la Nature is in de eerste plaats een feest. Organiseer iets waar je zelf ook graag naartoe zou gaan. Om je op weg te helpen organiseren we in 2022 inspiratiesessies en hebben we tips van oud-organisatoren gebundeld.

Inspiratiesessies 2022

Ook in 2022 organiseren we weer diverse digitale inspiratiesessies. Wil je een feestje organiseren en verkennen hoe je dit het beste kunt aanpakken? Of wil je lokale aanjager worden binnen jouw woonplaats of organisatie ? Dan is deze digitale sessie iets voor jou! De inspiratie sessies worden gegeven op:

  • dinsdag 19 april 20:00-21:00
  • woensdag 25 mei 20:00-21:00
  • woensdag 29 juni 20:00-21:00

Wat kun je verwachten van een inspiratiesessies :

  • introductie Fête de la Nature
  • overzicht landelijke ondersteuning IVN
  • inspiratieverhaal ervaren Fêtê organisatoren
  • A) sessie voor verkennende organisatoren (Hoe organiseer ik mijn eigen natuurfeestje)
  • B) sessie voor Fête liefhebbers die de Fête beweging verder op weg willen helpen en Fête onder de aandacht willen brengen (Hoe mobilize ik anderen om een natuurfeestje te organiseren)
  • afronding/jullie tips

 

Meer informatie over Fête de la Nature en de aanmeldlink voor de inspiratiesessies vind je hier.


Organisatie: IVN Natuureducatie

Adres: Online

Tijd: 20:00-21:00

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht