Menu
Online natuurlezing door Niels de Zwarte 1 maart 2022

Online natuurlezing door Niels de Zwarte 1 maart 2022

De stad is en blijft in de eerste plaats een biotoop voor mensen. Deze functie sluit soms natuurfuncties uit, maar biedt soms ook onvermoede kansen. De stad blijkt een rijk leefgebied met een grote biodiversiteit. Verschillende dier- en plantensoorten vinden nu een beter leefgebied in stedelijke gebieden dan in de omliggende landelijke gebieden.

Stadsecoloog Niels de Zwarte houdt zich bezig met het onderzoeken, beschermen en versterken van die biodiversiteit in de stad, ofwel met ‘urbane ecologie’. Hij vertelt erover tijdens zijn online lezing op dinsdag 1 maart. En over natuurinclusief bouwen, een veelbelovend onderdeel van stadsplanning. Welke randvoorwaarden zijn daarvoor nodig?

Tot slot geeft hij praktische tips voor behoud en verbetering van biodiversiteit in de eigen leefomgeving. Het wordt een lezing vol inspiratie met sprekende beelden.

Niels de Zwarte is adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en leidt daar tevens de onderzoeksafdeling Bureau Stadsnatuur. Hij is medeauteur van het boek ‘Stadsnatuur Maken | Making Urban Nature’.

De lezing is opgebouwd uit 3 à 4 blokken van 10 à 15 minuten. Bij deze lezing, via Zoom, kom je zelf niet in beeld en kun je ook niet meepraten, maar tijdens de blokken kun je via de chatbox wel vragen stellen. Na elk blok beantwoordt Niels (in ongeveer 5 minuten) de vragen van de chat.

Reserveren voor deze lezing is niet nodig. Je kunt de lezing bekijken via Zoom: https://us06web.zoom.us/j/89570688723. Meer informatie vind je hier.


Organisatie: Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort

Adres: Online te volgen: https://us06web.zoom.us/j/89570688723

Tijd: 20:00-21:00 uur; login om 19:50 uur

Kosten: Gratis

Ga naar de website

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht