Menu
Uitvoering

Uitvoering

Bij de uitvoering van een project komt veel kijken. Hieronder een overzicht van de onderdelen waar je aan moet denken.

Materialen regelen en bestellen

Bestel bij voorkeur natuur- en milieuvriendelijk plantmateriaal. Hiervoor hebben we een speciale factsheet! Rekening houden met bijen is ook een goed idee – check het document ‘Bomen voor onze bijen’.

ARBO, aansprakelijkheid, verzekering

Ga je eenmaal aan de slag, dan is het belangrijk dat verzekeringen goed geregeld zijn. Informatie daarover vind je bij Landschap Erfgoed Utrecht. Over aansprakelijkheid vind je alles in de Factsheet 12 van Groen Dichterbij. En natuurlijk is voorkomen beter dan genezen: lees hier meer over veilig vrijwilligerswerk.

Planning en afspraken vastleggen

Het is slim om met de betrokken buurtbewoners afspraken te maken over een aantal belangrijke zaken. Hierdoor weet iedereen waar ze aan toe zijn. Dit kan misverstanden voorkomen. De afspraken kan je vastleggen op papier, bij voorkeur gezamenlijk met een kerngroep of met een aantal actief betrokken buurtbewoners. Zie voor inspiratie bijvoorbeeld de handleiding ‘Buurtmoestuin? Zo gedaan!’

Groene agenda

Check de Groene agenda voor regionale of nationale vrijwilligers-evenementen waarbij je met jouw initiatief kunt aansluiten, zoals de Natuurwerkdag of NLdoet.

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht