Menu
Buurtaanpak De Ronde Venen

Buurtaanpak De Ronde Venen

Groen aan de Buurt organiseert en begeleidt in samenwerking met de gemeente het Groen aan de Buurt-traject in De Ronde Venen. Iedereen die goede ideeën had voor een aantrekkelijke, groene en beleefbare omgeving in of rond één van de woonkernen van De Ronde Venen was welkom om deze ideeën in te brengen tijdens twee online bewonersavonden. Op deze manier zijn ondertussen maar liefst vijf ideeën omgezet tot een concreet plan, waarmee we de komende tijd aan de slag gaan. We introduceren ze graag!

Vergroening parkeerplaats –  Abcoude (GROEN+)

Bewonersgroep Abcoude Groen werkt onder andere aan groenvoorzieningen in de bebouwde kom. De komende tijd richten ze zich op een landschapselement naast het spoor, bestaande uit een rij steenkorven. Die plek willen ze omtoveren ze tot een klein paradijsje voor de biodiversiteit. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Ellen van Donk via e.vandonk@nioo.knaw.nl of Gay Jannette Walen via walenjgg@kpnmail.nl.

Narcissen aan de Amstel – De Hoef

Elk voorjaar barsten de narcissen van De Hoef in bloeien uit; een prachtig gezicht dat inwoners wel op meer plekken in het dorp zouden willen zien. Daarom slaan zij de handen ineen om ook langs de Amstel in het najaar van 2021 narcissen te planten. Wil je hieraan meewerken? Neem dan contact op met Jaap Gelderloos via jog@stroomzicht.nl.

Oeverbeplanting Karekiet – Mijdrecht

Er gebeurt in Mijdrecht al heel wat om parken en groenstroken mooier en natuurlijker te maken. De Werkgroep Groen Twistvlied-Wickelhof gaat graag nog een stapje verder: in samenwerking met Waternet gaan zij nieuwe, natuurlijke oeverbeplanting realiseren langs de vijverrand aan de Karekiet. Goed voor de vijverecologie en ook nog eens mooi om te zien. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Lydia Graveland via silky-beauty@ziggo.nl.

Bloemenweide Kerkelanden – Vinkeveen

Vinkeveen is binnenkort een bloemenweide rijker. Een groep bewoners maakt van een grasstrook langs de vijverpartij bij Kerkelanden een fijne plek voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten. Ook knappen ze een bankje op, zodat voorbijgangers op deze plek kunnen ontspannen terwijl ze genieten van de bloemenpracht. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Vivien de Groot via viviendegroot@gmail.com.

Aangeklede bloemenweiden – Wilnis

Buren aan de Pastoor Kannelaan en het Timotheegras hebben twee bloemenweiden voor ogen. Hiermee willen ze hun buurt groener, mooier en gezelliger maken. Er komen boomstambanken en samen met de Woudreus gaan de kinderen werken aan een insectenhotel. Woon je in de buurt en wil je meedoen? Neem dan contact op met Sandra Redeker via s.redeker@kpnplanet.nl.

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht