Menu
Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten

Het Groen aan de Buurt team organiseert regelmatig themabijeenkomsten voor bestuurders en medewerkers van gemeenten en waterschappen. Deze bijeenkomsten vormen de basis van een professionele leergemeenschap rond Groen aan de Buurt.

De eerste Groen aan de Buurt themabijeenkomst vond plaats op 25 oktober 2017, op landgoed Oostbroek in de Bilt. Het thema van deze bijeenkomst was zelfbeheer en het organiseren van de continuïteit hiervan. Lees hier het verslag.

De tweede themabijeenkomst vond plaats op 5 april 2018, eveneens op landgoed Oostbroek. Het onderwerp van deze bijeenkomst was de financiering van lokale initiatieven. Lees hier het verslag.

Op 29 augustus 2018 vond de derde themabijeenkomst plaats in Soest. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden we de tussentijdse resultaten van de pilots in acht gemeenten en bezochten we samen met de deelnemers één van de pilotprojecten op de Soester Eng. Lees hier het verslag.

Tijdens de vierde themabijeenkomst op 22 november 2018 verkenden we in Bunnik de koppeling tussen Groen aan de Buurt en het sociale beleidsdomein van gemeenten. Lees hier het verslag.

De vijfde themabijeenkomst vond plaats op 18 april 2019 in Zeist. Deze keer ging de bijeenkomst over juridische vraagstukken en ruimtelijke procedures. Lees hier het verslag.

De aansprakelijkheidsquiz vind je hier (PDF).

Op 14 mei 2020 vond de eerste online themabijeenkomst plaats. We bespraken Subsidieregelingen voor bewonersinitiatieven- Hoe zorgen we dat fondsen benut worden? Lees hier het verslag.

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht