Menu
Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten

Sluit aan bij het kennisnetwerk Groen aan de Buurt

Het Groen aan de Buurt-team organiseert themabijeenkomsten voor bestuurders en medewerkers van gemeenten en waterschappen. Deze bijeenkomsten vormen de basis van een professionele leergemeenschap rond Groen aan de Buurt. Thema’s die al aan bod kwamen: zelfbeheer en continuïteit, financiering van lokale initiatieven, praktijkervaringen uit de pilotgemeenten, koppeling tussen Groen aan de Buurt en het sociale beleidsdomein van gemeenten, juridische vraagstukken en ruimtelijke procedures.

Interesse in deelname?

Meld u aan voor de mailinglijst voor de bijeenkomsten en de update over de voucherregeling via servicepunt@groenaandebuurt.nl.

Meer weten?

Lees meer over het aanbod van Groen aan de Buurt voor gemeenten  in 2020 en verder.

 

Overzicht (online) themabijeenkomsten

Bomen en bewonersinitiatieven – 18 november 2021

Op 18 november 2021 organiseerden we al weer de negende themabijeenkomst over het begeleiden van bewonersinitiatieven bij het planten van bomen in hun eigen buurt. Lees hier het verslag.

Klimaatadaptatie en bewoners(initiatieven) – 22 april 2021

Op 22 april 2021 organiseerden we de derde online themabijeenkomst over klimaatadaptatie en het betrekken van bewoners(initiatieven) daarbij. Lees hier het verslag.

Hier vind je meer informatie over ‘Geveltuinen‘ en een ‘Tegel-ophaalservice‘. 

Bewonersinitiatieven in tijden van Corona – 26 november 2020

Op 26 november 2020 organiseerden we de tweede online themabijeenkomst over bewonersinitiatieven in tijden van Corona. Lees hier het verslag. Lees hier het verslag.

Subsidieregelingen voor bewonersinitiatieven – 14 mei 2020

Op 14 mei 2020 vond de eerste online themabijeenkomst plaats. We bespraken Subsidieregelingen voor bewonersinitiatieven- Hoe zorgen we dat fondsen benut worden? Lees hier het verslag.

Juridische vraagstukken en ruimtelijke procedures – 18 april 2019

De vijfde themabijeenkomst vond plaats op 18 april 2019 in Zeist. Deze keer ging de bijeenkomst over juridische vraagstukken en ruimtelijke procedures. Lees hier het verslag.

De aansprakelijkheidsquiz vind je hier (PDF).

Verkenning van de koppeling met het sociale domein – 22 november 2018

Tijdens de vierde themabijeenkomst op 22 november 2018 verkenden we in Bunnik de koppeling tussen Groen aan de Buurt en het sociale beleidsdomein van gemeenten. Lees hier het verslag.

De Groen aan de Buurt Aanpak – 29 augustus 2018

Op 29 augustus 2018 vond de derde themabijeenkomst plaats in Soest. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden we de tussentijdse resultaten van de pilots in acht gemeenten en bezochten we samen met de deelnemers één van de pilotprojecten op de Soester Eng. Lees hier het verslag.

Financiering van lokale initiatieven – 5 april 2018

De tweede themabijeenkomst vond plaats op 5 april 2018, eveneens op landgoed Oostbroek. Het onderwerp van deze bijeenkomst was de financiering van lokale initiatieven. Lees hier het verslag.

Zelfbeheer en continuïteit – 25 oktober 2017

De eerste Groen aan de Buurt themabijeenkomst vond plaats op 25 oktober 2017, op landgoed Oostbroek in de Bilt. Het thema van deze bijeenkomst was zelfbeheer en het organiseren van de continuïteit hiervan. Lees hier het verslag.

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht