Menu
Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede

Iedereen die goede ideeën had voor een groener en aantrekkelijker Wijk bij Duurstede was welkom om deze in te brengen tijdens 2 bewonersavonden Groen aan de Buurt. De goed bezochte avonden leverden vele ideeën op en uiteindelijk zijn 8 ideeën uitgekozen waar bewoners de komende tijd mee aan de slag gaan. Samen maken we het landschap in en rond Wijk bij Duurstede mooier en groener!

Aanleg ijsvogelwand

Voor de ijsvogel gaan we bij de Boterslootweg een ijsvogelwand aanleggen.
Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Noek van der Burgh.

Operatie stoeptegel: tegel eruit, groen erin

Helpen bij groenbeheer in de wijk, boomspiegels, interactie met bewoners, locaties zoeken om bomen terug te planten. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Paul Soeterbroek.

Aanleg bloemenweide

Een terrein van het gemeentelijk groen wordt omgezet van een rommelig saai grasland naar een terrein met één- en meerjarig bloemrijk grasland met streekeigen soorten en hier en daar laag struweel. Het terrein ligt tussen het volkstuinencomplex aan de rand van de stad en de Kromme Rijn. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Sonja Fris.

Ontwikkelen nieuw Klompenpad

Ontwikkelen van een nieuw Klompenpad vanaf Wijk bij Duurstede richting Cothen en Doorn. Klompen aan, rugzak op en gaan. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Linda Horst.

Actie voor de huis- en gierzwaluw

Actie om de broedplekken voor de huis- en gierzwaluw te beschermen en uit te breiden. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Wim van Impelen.

Rotondes natuurvriendelijker inrichten

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Coosje Bakker.

 

Video's
Groen aan de Buurt is een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door
IVN landschaperfgoedutrecht NMU
Provincie Utrecht