Leer van en met andere organisaties

Kennisnetwerk

Wie?

Vanuit Groen aan de Buurt faciliteren we een kennisnetwerk voor ambtenaren in de provincie Utrecht. Het netwerk is voor ambtenaren uit het groene domein maar ook uit andere hoeken zoals klimaatadaptatie, het sociale domein en vastgoed. Ook andere organisaties met een rol in de wijk zijn onderdeel van het netwerk. Denk hierbij aan woningcorporaties, de GGD, onderzoekbureaus en andere betrokken organisaties in de buurt.

Wat?

Het team van Groen aan de Buurt organiseert twee keer per jaar een bijeenkomst voor het netwerk. Hierin gaan we aan de slag met vragen die bij jullie spelen rondom bewoners en groen in versteende wijken. Speelt er een vraag bij jou in de organisatie? We horen het graag!

Wanneer?

Er zijn twee bijeenkomsten per jaar: één in het voorjaar en één in het najaar. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende bijeenkomst.

Onderwerp van de volgende veldwerkbijeenkomst

Over welk onderwerp zou je willen sparren met een expert en collega's van andere organisaties?

Min votes count should be 1

Veldwerkbijeenkomst
De Groene Buurtbon

De volgende veldwerkbijeenkomst staat alweer op het programma: 20 maart 2024.Het onderwerp: de Groene Buurtbon. Een laagdrempelige subsidie voor bewoners in jouw gemeente om meer groen te realiseren in de wijk. Ben je benieuwd hoe het precies werkt? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst!

Laatste veldwerkbijeenkomst

Hoe bereik je de kwetsbare doelgroepen? 

Bouchra Dibi is onderzoeker en adviseur bij Bureau Krachtwijken. Haar motto is: ‘De kracht van de wijk zit in de mensen’. Bouchra gaf tijdens de bijeenkomst van 29 januari tips over het betrekken van kwetsbare doelgroepen. Les 1: praat niet over problemen, zo blijf je daar in hangen. Praat liever over uitdagingen. Ook gaf Bouchra veel tips over hoe je je beter in kunt leven in de doelgroep en met je communicatie en activiteiten betere aansluiting kunt vinden. Een aantal van haar tips en lessen, én haar contactgegevens voor als je hier meer over wilt leren, vind je via onderstaande link terug. 

Onderwerpen voor volgende bijeenkomsten

We horen graag waar jullie als organisatie tegenaan lopen. Heb je prangende vragen waar je graag hulp bij ontvangt van een expert? En wil je daarnaast de kans om te sparren met organisaties met dezelfde soort uitdagingen? Laat het ons weten!